Dostupni linkovi

Nastavak suđenja Jutki odgođen, nije se pojavio pred sudom


Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić- Jutka

Bivši predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić- Jutka, okrivljen za seksualno uznemiravanje nekadašnje saradnice Marije Lukić, ni danas se nije pojavio u Osnovnom sudu u Kruševcu gde je trebalo da se održi glavni pretres i iznošenje završnih reči.

Na današnjem ročištu nije se pojavio ni njegov advokatski tim kao ni pravni savetnik Vojislav Šešelj tako da je sudija Aleksandar Kocić ponovo odložio nastavak suđenja dok Krivično veće suda u Kruševcu ne razmotri predlog da se Jeličiću odredi pritvor.

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić, rekao je za Radio Slobodna Evropa da okrivljeni Jeličić izbegava da se pojavi pred sudom.

"Danas je prekinut glavni pretres zato što je Jutka pobegao. Iako je sud naložio njegovo privođenje, policija ga nije pronašla i moja procena je da je on, kao i svaki siledžija u suštini kukavica, pa se poput malčanskog berberina verovatno krije u selima oko Brusa dok ga policija ne nađe," rekao je Borović.

On je izrazio očekivanje da će Jeličić uskoro biti pronađen i pritvoren i da će u kratkom roku biti iznete završne reči i izrečena presuda.

"Danas smo trebali da čujemo i njega i njegovih pet advokata ali se niko od njih nije pojavio. Ne samo da je Jeličić pobegao, nego su pobegli i njegovi advokati, kao i pravni savetnik Vojislav Šešelj koji je trebao da vrši pritisak na sud, zajedno sa svojim navijačima raspoređenim u sudskim hodnicima," dodao je Borović.

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je protiv Milutina Jeličića-Jutke, u martu 2018. godine, krivičnu prijavu za seksualno uznemiravanje Marije Lukić. Zbog nemogućnosti održavanja regularnog suđenja pred sudom u Brusu,Vrhovni kasacioni sud je u julu 2019. godine odlučio da postupak izmesti u Kruševac.

XS
SM
MD
LG