Dostupni linkovi

Brnabić zahvalila Rusiji na pomoći tokom pandemije


Premijerka Srbije Ana Brnabić i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko
Premijerka Srbije Ana Brnabić i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom povodom saradnje Srbije i Rusije za vreme pandemije korona virusa.

Brnabić je zahvalila Rusiji na pomoći i donacijama u borbi protiv COVID-19.

BLOG o korona virusu

“Zahvaljujemo i na požrtvovanosti ruskih lekara, koji su se zajedno sa srpskim timovima, borili protiv korona virusa”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Podsetimo, Rusija je početkom aprila u Srbiju poslala tim svojih lekara, ali i zaštitnu opremu i druge vrste medicinskog materijala.

Ukupno 11 ruskih vojnih aviona dopremilo je Srbiji donacije i pomoć, koje su kako su vlasti tada saopštile, došle po dirkentom nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina.

Rusija je poslal i medicinsko-vojni tim koji je vršio dezinfekciju medicinskih objekata u Srbiji i Republici Srpskoj.

Amabasdor Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da su primenjene mere u Srbiji dale rezultate i da se nada da će svet uskoro pobediti korona virus.

Naglasio je da je Srbija posvećena saradnji u oblasti zajedničkih infrastruktrunih projekata i pohvalio napredak koji je u toj oblsti postignut između dve zemlje, uprkos pandemiji korona virusa, prenela je Vlada Srbije.

XS
SM
MD
LG