Dostupni linkovi

Ukinuto vanredno stanje u Republici Srpskoj


Banjaluka nakon odluke o ponovnom otvaranju kafića i restorana, 11. maj 2020.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u četvrtak Odluku o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, rekao je da se ukidanjem vanrednog stanja ukida i policijski čas u tom bosanskohercegovačkom entitetu.

On je poručio da to ne znači da građani ne treba da se pridržavaju mjera poput držanja fizičke distance i nošenja zaštitne opreme.

Skupština Republike Srpske usvojila je 28. marta Odluku o proglašenju vanrednog stanja na prijedlog Vlade kako bi, kako je istaknuto, institucije mogle efikasnije regovati na pandemiju korona virusa.

Pratite BLOG o pandemiji


Vlada RS je 16. marta donijela odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, nakon čega su zatvorene škole, fakulteti, obdaništa, uvedena ograničenja kretanja licima starijim od 65 godina, te ograničena kupovina proizvoda za jedno lice.

Uveden je i policijski čas u trajanju od 20 časova do 5 časova.

U ponedjeljak (11. maja) počeli su ponovo raditi ugostiteljski objekti, restorani, kafići, roštiljnice, frizerski i kozmetički saloni, fitnes centri, privatne stomatološke ambulante i druge uslužne djelatnosti.

Prema posljednjim podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, u Bosni i Hercegovini je korona virusom zaraženo 2.350 osoba. Preminulo je 140 osoba, od čega 99 osoba u Republici Srpskoj.

XS
SM
MD
LG