Dostupni linkovi

Ambasada SAD u BiH uručila donaciju Oružanim snagama BiH


Tim za podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini (BiH) uručio je u četvrtak 7. maja zaštitnu opremu za borbu protiv COVID-19 Oružanim snagama BiH i domovima zdravlja u Mostaru, Nevesinju, te Crvenom križu Mostar.

Riječ je o donaciji potrebne opreme, prije svega dezinfekcijskih sredstava i drugih zaliha, navedeno je u saopštenju Ambasade SAD-a u BiH.

“Donirana sredstva će u značajnoj mjeri pomoći Oružanim snagama BiH u sprečavanju širenja COVID-19”, rekao je komandant 4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo.

Primopredaji zaštitne opreme u kasarni "Božan Šimović"' u Čapljini prisustvovali su i pripadnici NATO štaba Sarajevo.

NATO i vojska Sjedinjenih Američkih Država uručili su također krajem aprila zalihe ministarstvima unutrašnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske, u cilju borbe protiv korona virusa.

U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite, saopštili su iz Ambasade SAD-a.

XS
SM
MD
LG