Dostupni linkovi

Norveška donira medicinsku opremu BiH


Banjaluka, 23 april 2020.
Banjaluka, 23 april 2020.

Norveška je obezbjedila sredstva za nabavku šest respiratora za kliničke ustanove u Bosni i Hercegovini (BiH), saopšteno je iz Razvojnog programa Ujedinjenih Nacija u BiH /UNDP/.

"Iduće sedmice Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske biće isporučene zaštitne maske i medicinska oprema dok će Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u petak 24. aprila biti isporučeno 10 EKG uređaja koja je finansirala Norveška, a nabavku je osigurao UNDP u BiH", navodi se u saopštenju.

Ukupna vrijednost donacije KCUS u opremi neophodnoj za tretman pacijenata zaraženih virusom korona je 69 030 KM (34 515 evra), a uređaji će biti korišteni za potrebe karantina sarajevske Klinike za bolesti pluća i tuberkulozu Podhrastovi, ističu iz UNDP BiH.

"Nabavka EKG uređaja je dio podrške borbi protiv virusa korona u BiH za koju je Norveške izdvojila 1,3 miliona KM (650 000 evra)".

Norveška Ambasada u Sarajevu i UNDP su 26. marta potpisali sporazum o odgovoru na epidemiju virusa korona, u okviru kojeg se realizuje nabavka neophodne opreme i materijala.

"UNDP, kao dio napora UN u BiH, od trenutka proglašenja vanrednog stanja intenzivno radi na pružanju podrške nadležnim domaćim institucijama putem koordinacije pomoći i osiguranja neophodnih sredstava", stoji u saopštenju UNDP-a.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

XS
SM
MD
LG