Dostupni linkovi

Premijerka Srbije: Uskoro ukidanje vanrednog stanja


Premijerka Srbije Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije, 28. april 2020.
Premijerka Srbije Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije, 28. april 2020.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će vanredno stanje, koje je u Srbiji uvedeno 15. marta, biti ukinuto uskoro i da će se ono odnositi na poštovanje preporuka struke o merama prevencije protiv širenja epidemije.

Brnabić je za televiziju Prva navela da će na kraju ukidanja mera uslediti otvaranje granica, ali da će avioprevoz biti pušten uskoro, jer ga je, kako je navela, najlakše kontrolisati.

Premijerka Srbije rekla je da ona i ministri u Vladi, neće uzeti 100 evra, koji su kao jedna od mera pomoći, obećani svim građanima Srbije.

U Srbiji su do 3. maja u 15 sati od posledica zaraze korona virusom preminule još četiri osobe, čime je ukupan broj žrtava povećan na 193, saopšteno je na konferenciji za novinare Kriznog štaba. Registrovano je 102 novoinficirana

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da je potrebno još nekoliko dana da broj pozitivnih rezultata bude manji od pet odsto testiranih, da bi se stvorili uslovi za ukidanje policijskog časa i relaksaciju mera.

On je rekao da su podaci o zaraženima zadovoljavajući i da se ako se tako nastavi "možemo nadati u narednih nedelju do dve i okonačanju preostalih vanrednih mera".

.

XS
SM
MD
LG