Dostupni linkovi

Politička opozicija u Srbiji traži oduzimanje frekvencije Pink radiju


Deo političke opozicije tokom protesta ispred zgrade Skupštine Srbije u četvrtak 30. aprila
Deo političke opozicije tokom protesta ispred zgrade Skupštine Srbije u četvrtak 30. aprila

Opozicioni Savez za Srbiju (SzS), Pokret slobodnih građana (PSG), Socijaldemokratska stranka (SDS), Inicijativa Ne davimo Beograd, Građanska platforma i Državotvorni pokret Srbije zatražili su hitno zakazivanje sednice saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i oduzimanje frekvencije, odnosno dozvole za rad Pink radiju.

Kako su naveli u zajedničkom saopštenju, tri večeri zaredom Pink radio u 20.30 časova "zloupotrebljavajući dozvolu za rad, po nalogu Aleksandra Vučića (predsednik Srbije)", emituje sedmominutne psovke i uvrede, sa konkretnim imenom čoveka na koga se odnose, koje upućuju određene grupe koje upadaju nezakonito na krovove zgrada emituju.

"Na taj način Pink radio, po već oprobanom modelu televizije Pink u slučaju crtanja mete Oliveru Ivanoviću, učestvuje u nasilju koristeći nacionalni resurs – frekvenciju države Srbije", navodi se u saopštenju i dodaje da je REM dužan da hitno oduzme dozvolu za rad tom radiju.

U saopštenju se dodaje da su stanari zgrada na koje se postavlja ozvučenje izloženi pretnjama i "teroru režimskih huligana" koji imaju zaštitu policije koja ne reaguje na prijave građana i "samo je pitanje trenutka kada će doći do fizičkih sukoba".

Dodaje se da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlast u panici, jer stotine hiljada građana "mirno i dostojanstveno, poštujući policijski čas", svako veče pravljenjem buke sa svojih prozora učestvuju u građanskoj akciji "Digni glas: bukom protiv diktature", o kojoj izveštavaju najpoznatiji svetski mediji, saopštilo je više opozicionih partija i pokreta.

Proteklih dana građanska akcija "Bukom protiv diktature", koja se organizuje svakog dana u 20.05 nakon aplauza podrške zdravstvenim radnicima u Srbiji, izazvala je reakcije pristalica vladajuće koalicije koje u 20.30 pale pirotehnička sredstva i skandiraju protiv opozicionih lidera.

Građani su u više gradova Srbije i prethodne večeri prijavili da su u zgrade ulazili nepoznati mladići sa pirotehničkim sredstvima.

Protest i kontraprotest sa balkona i krovova zgrada u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

XS
SM
MD
LG