Dostupni linkovi

U nekoliko makedonskih gradova bez aktivnih slučajeva COVID-19


Prizor iz Skoplja, 23. april
Prizor iz Skoplja, 23. april

U šest manjih gradova Severne Makedonije, u kojima je bilo obolelih od COVID-19, nema više aktivnih slučajeva, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

On je napisao da aktivnih slučajeva korona virusa više nema u Debru, gradu koji je na početku epidemije bio u jednomesečnom karantinu kao prvo žarište bolesti, u Probištipu, Demir Hisaru, Strumici, Đevđeliji i Radovišu.

"Polako dobijamo bitku sa ovim virusom. Ali da ne zaboravimo da se sve mere produžavaju i da moraju da nastave da se poštuju. Hajde da budemo dosledni i odgovorni do kraja", napisao je on na Fejsbuku.

Kako je istakao Filipče, na Kliniku za infektivne bolesti u Skoplju u poslednja 24 sata prvi put od početka epidemije nije primljen ni jedan novi pacijent, pozitivan ili sumnjiv na COVID-19.

Trenutno je na toj klinici, precizirao je, hospitalizivano 39 pacijenata, od kojih je 20 teže bolesno i na podršci kiseonikom, a jedan kritično bolesni pacijent je na mehaničkoj ventilaciji.

Ministar zdravlja Severne Makedonije je naveo da je danas (2. maj) registrovano novih 45 pacijenta koji su ozdravili i da se broj izlečenih popeo na 852, dok je još jedan preminuo pa je ukupan broj žrtava te bolesti sada 82.

U prethodna 24 sata napravljeno je 199 testiranja i potvrđeno 15 novih slučajeva, pa ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata iznosi 1.506, od čega su 572 aktivni slučajevi, napisao je Filipče.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG