Dostupni linkovi

Inicijativa u RS za kažnjavanje građana koji ne nose maske i rukavice


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Tim za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije uputio je inicijativu kažnjavanja za nesprovođenje mjera koje je naložio taj štab, a naročito nošenje zaštitnih maski i rukavica i držanje fizičke udaljenosti, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.


U saopštenju se navodi kako je primijećeno da je nepridržavanje mjera djelimično povezano sa nedefinisanim kaznenim odredbama, te da to “ugrožava poboljšanje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj”.

Nakon sjednice Glavnog koordinacionog tima Republike Srpske saopšteno je kako postoji zabrinutost zbog povećanog broja zaraženih lica korona virusom u Republici Srpskoj, u proteklih nekoliko dana, te istaknuto da je potrebno učiniti sve kako bi se zabrinjavajući trend zaustavio u narednim danima.

„Apelovano je na građane da pokažu dodatnu odgovornost i disciplinu, posebno tokom predstojećih prvomajskih praznika, da strogo poštuju propisane mjere zaštite, kao i zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na ograničenje i zabranu kretanja i okupljanja u grupama u kojima je više od tri lica,“ navodi se u saopštenju.

Prema posljednjim informacijama Ministarstva civilnih poslova, u Bosni i Hercegovini su u srijedu 29. aprila zabilježena 92 slučaja zaraze korona virusom, što je najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka pandemije. Od toga, u Republici Srpskoj novozaraženih je 59 osoba, dok su 33 slučaja prijavljena u Federaciji BiH.

Pročitajte i ovo:

Federacija BiH je 24. aprila ukinula policijski sat, a od 27. aprila osobe starije od 65 godina moći će se kretati ponedjeljkom, srijedom i petkom od devet do 13 sati, dok će osobe mlađe od 18 imati dozvoljeno kretanje utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati.

Najavljeno je pooštravanje mjera za prvomajske praznike u Federaciji BiH, dok su iz Republike Srpske bit će na snazi zabrana kretanja u dužem vremenskom intervalu.

XS
SM
MD
LG