Dostupni linkovi

U Italiji nastavlja da pada broj zaraženih i umrlih, karantin do 3. maja


Zaštitna maska na skulpturi na Trgu Karla Alberta u Turinu u Italiji
Zaštitna maska na skulpturi na Trgu Karla Alberta u Turinu u Italiji

Broj umrlih u Italiji nastavlja da pada i danas je iznosi 570, što je 40 preminulih manje nego u četvrtak, saopštila je italijanska Civilina zaštita.

Ukupan broj žrtava od korona virusa u Italiji se približava cifri od 19 hiljada.

Polako usporava I broj novih slučajeva, a danas je zabeleženo skoro četiri hiljade infekcija.

“Broj novozaraženih i umrlih je stabilan, niti naglo raste, niti beleže drastičan pad. To j je u skladu sa našim predviđanjima”, navela je Civilna zaštita.

To je za skoro 300 manje nego prethodnog dana, a ukupan broj obolelih je blizu 150 hiljada.

Oporavilo se nešto više od trideset hiljada ljudi.

Karantin do 3. maja

Uprkos smanjenju broja zaraženih i umrlih, italijanski premijer Đuzepe Konte objavio je danas da će mere karantina i restrikcije kretanja ostati na snazi do 3. maja.

"Pratićemo razvoj situacije, i ukoliko se uslovi ispune i pre 3. maja, Vlada će delovati blagovremeno", obećao je Konte.

Premijer je saopštio i da će do tada i fabrike ostati zatvorene, ali da će od 14. aprila ipak postojati izuzeci i da će biti otvorene knjižare i prodavnice koje prodaju dečiju odeću.

Konte: Paket ekonomske pomoći EU nedovoljan

Italijanski premijer je ocenio i da je paket ekonomske pomoći od pola milijarde evra, koji su ministri finansija EU juče usvojili, nedovoljan.

"Neću potpisati nikakav paket ekonomskih mera u Evropskom saveti dok na stolu ne budu odgovarajuće mere", upozorio je Konte.

Dodao je da Italija smatra da je predloženi paket potpuno neadekvatan da odgovori na ekonomske posledice pandemije korona virusa.

XS
SM
MD
LG