Dostupni linkovi

BiH: Desetine kažnjenih zbog kršenja zabrane kretanja, izolacije i nekorištenja zaštite


U protekla 24 časa u Republici Srpskoj sankcionisano je 37 građana zbog nepoštovanja Zaključka Štaba za vanredne situacije RS o ograničenju i zabrani kretanja lica sa navršenih 65 godina i više, kao i zabrane kretanja u vrijeme policijskog časa od 20 časova naveče do 5 časova ujutru, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ističe se kako je do sada prekršajno sankcionisano i 57 građana koji su prekršili zabranu kretanja izvan mjesta prebivališta, koja traje od 12 časova u subotu 4. aprila do 18 časova u nedjelju 5. aprila.


Prekršajno je sankcionisano i 57 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani

Iz MUP-a podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

Policija je i jednoj osobi uručilo prekršajni nalog zbog kršenja mjera izolacije, a zabilježeno je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopšteno je kao je zabranu kretanja za vrijeme policijskog časa na području tog kantona prekršilo 46 lica.

Policija je, kako se navodi, u protekla 24 časa izdala i 43 prekršajna naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske.

XS
SM
MD
LG