Dostupni linkovi

Zabrana kretanja tokom vikenda u Republici Srpskoj van mjesta prebivališta


Republički štab za vanredne situacije u petak je donio odluku o zabrani kretanja svim građanima tokom vikenda van mjesta prebivališta.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je Republički štab zabranio svim građanima kretanje van mjesta prebivališta od subote 04. aprila od 12.00 časova do nedjelje 05. aprila do 18.00. Od ove naredbe su jedino izuzeti radnici kojima poslodavac izda potvrdu o kretanju.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas sastanak Glavnog koordinacionog tima, povodom aktuelne situacije izazvane novim korona virusom.

Glavni koordinacioni tim upoznao se sa informacijom da će u petak na Međunarodni aerodrom Banjaluka biti dopremljen prvi kontigent opreme za pokretnu bolnicu sa 500 bolničkih kreveta i cijelom pratećom opremom u površini od 6000 kvadratnih metara, za čiju nabavku je Vlada Republike Srpske obsigurala sredstva.

Glavni koordinacioni tim danas je razmatrao i način raspodjele nabavljene medicinske opreme i materijala za bolnice i domove zdravlja širom Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG