Dostupni linkovi

Ministarstvo bezbjednosti BiH traži hitno formiranje karantinskog naselja za migrante u KS


Sarajevo, 17 mart 2020.
Sarajevo, 17 mart 2020.

Iz Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine traži se hitno formiranje karantinskog naselja za oko hiljadu migranata na području Kantona Sarajevo, kako bi se oni sklonili sa ulice.

U saopštenju Ministarstva bezbjednosti navodi se da Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spasavanje i Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara traže "da direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ Miro DŽakula odmah deblokira sredstva i opremu Međunarodne organizacije IOM da bi se hitno formiralo karantinsko naselje za 1.000 migranata".

U saopštenju se dodaje i da je "Služba za poslove sa strancima BiH upoznala Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara da su im dežurni carinici u Sarajevu saopštili kako će robu koja čeka cariniti tek prvi radni dan, odnosno u ponedjeljak", navodi se u saopštenju.

TV Liberty: Vrijeme seoba
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:15 0:00

Istaknuto je da će Koordinaciono tijelo zbog ovoga tražiti od direktora UIO Mire Džakule da ispita situaciju, naredi puno funkcionisanje carine i vikendom, jer carinici moraju da rade i u dane vikenda zbog novonastale situacije.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

XS
SM
MD
LG