Dostupni linkovi

Marković: Crnoj Gori potreban novac i konkretna pomoć UN


MONTENEGRO -- Montenegrin Prime Minister Dusko Premijer Crne Gore Duško Marković
MONTENEGRO -- Montenegrin Prime Minister Dusko Premijer Crne Gore Duško Marković

Crnoj Gori je u cilju prevazilaženja situacije zbog korona virusa potrebna ekspertiza, analitika i znanje koje nude UN i SZO, ali ovaj trenutak podrazumijeva i konkretnu finansijsku i materijalno-tehničku pomoć, poručio je premijer te zemlje Duško Marković.

On je to rekao na sastanku sa stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija (UN) u Crnoj Gori Fionom Mekluni i šeficom Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori (SZO) Minom Brajović, saopšteno je iz Markovićevog kabineta.

"Vaše djelovanje na dva kolosijeka, kroz odlučne zdravstveno-bezbjednosne mjere i kroz odmjerene ekonomske mjere i preporuke, zaslužuje poštovanje", ocijenila je Mekluni.

Premijer Marković je kazao da solidarnost neupitno stanuje u UN, kao i ostale univerzalne vrijednosti koje služe dobrobiti čovječanstva.

"Ovo je prilika da ih osjetimo na konkretnoj opasnosti, a Crna Gora će ih uvijek i u svakoj situaciji slijediti", rekao je Marković.

Mekluni i Brajović su premijeru Markoviću saopštile da sistem UN u saradnji sa SZO, koja je „lider u odgovoru na ovu pandemiju, stoji na raspolaganju Crnoj Gori za ekspertsku i svaku drugu vrstu pomoći“.

U Crnoj Gori je do sada evidentirano 14 slučajeva korona virusa.

XS
SM
MD
LG