Dostupni linkovi

Deo zaposlenih u Evropskoj komisiji zbog koronavirusa radi od kuće


Predsednica Evropske Komisije (EK) Ursula von der Leyen je naredila osoblju ove institucije za koje se smatra da vrše "nekritične funkcije", da nastave rad od kuće, 'on lajn'.

Prema saopštenju koje je izdala Evropska Komisija, zbog koronavirusa će od narednog ponedeljka većina zaposlenih u evropskim institucijama raditi od kuće dok će se u zgradi pojavljivati samo oni zvaničnici čija pozicija zahteva fizičko prisustvo.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Ostale mere EK obuhvataju održavanje sastanaka putem video-konferencija, obustavu svih grupnih poseta a održavaće se samo "apsolutno suštinske misije (unutar ili izvan Evropske unije), pod uslovom da ih ne može zameniti videokonferencija".

Odlukom EK, od narednog ponedeljka, sve evropske škole, predškolske institucije kao i vrtići u Briselu ili bilo gde u zemlji, biće zatvoreni kao mera predostrožnosti, kako bi se smanjilo širenje virusa.

Ove školske i predškolske institucije rade pod planom i programom koji je nezavistan od belgijskog Sistema.

Za razliku od evropskih škola, belgijske škole nastavljaju da funkcionišu nesmetano. Vlada Belgije i dalje nije donela odluku o zatvaranju školskih institucija. Roditelji su otpočeli posebnu kampanju na socijalnim mrežama #StayathomeBelgium zahtevajući od nadležnih vlasti zatvaranje svih škola.

Inače od početka epidemije, totalni broj zaraženih u Belgiji broji 399. Do sada su od kornavirusa preminule 3 osobe.

XS
SM
MD
LG