Dostupni linkovi

Pratite razvoj epidemije korona virusa na Radiju Slobodna Evropa


Korona virus uputstvo za održavanje distance među ljudima, Gruzija
Korona virus uputstvo za održavanje distance među ljudima, Gruzija

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje epidemije korona virusa u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o epidemiji korona virusa.

Pregled tekstova i vijesti za 12. mart, 2020.:

Objavljeno je prvo ozdravljenje od korona virusa u Hrvatskoj - mladić kojem je 26. veljače konstatiran koronavirus pušten je iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu , potvrdio je u izjavi za državnu agenciju Hina ministar zdravstva Vili Beroš.

Glavni aerodrom u Rimu ‘Rome Fiumicino’ zatvorit će jedan od dva terminala, dok će drugi aerodrom u ovom gradu biti zatvoren za prevoz putnika, saopštili su zvaničnici u četvrtak 12. marta, nakon što je hiljade letova otkazano zbog korona virusa, prenosi Reuters.

Po odluci nadležnih organa u Srbiji, od jutros, 12. marta su prema Crnoj Gori zatvoreni granični prelazi Jabuka, Vrbnica i Godovo, saopštili su iz policije na Tviteru.

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) pozvao je sve države da udvostruče svoje napore u borbi protiv pandemije korona virusa.​

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je prihvatila u Mostaru revidirani Krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu korona virusa.

U zajedničkom saopštenju koje su izdali predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen (Fon der Lajen) i predsednik Evropskog saveta Charles Michel (Šarl Mišel) se upozorava da je korona virus "globalna kriza, koja nije ograničena na bilo koji kontinent i zahteva saradnju, a ne jednostrane akcije".

Američki predsjednik Donald Trump najavio je postavljanje novih ograničenja putovanja Europom u pokušaju borbe protiv širenja korona virusa.

Kina je prošla vrhunac epidemije korona virusa, saopšteno je 12. marta iz Nacionalne zdravstvene komisije. Ovu informaciju objavio je na konferenciji za novinare šef komisije Mi Feng.

Kamionima iz Bosne i Hercegovine ne dozvoljava se ulazak u Hrvatsku, a vozači koji dolaze iz Italije i koji su ušli u Hrvatsku su zaustavljeni u ovoj zemlji, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Vladimir Blagojević, portparol Privredne komore Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG