Dostupni linkovi

Hrvatski ministar: Prva tri oboljela od virusa mogla bi uskoro kući


Pacijent i liječnik, ilustrativna fotografija
Pacijent i liječnik, ilustrativna fotografija

U Hrvatskoj nema novih oboljelih od korona virusa, kazao je za Hrvatsku radio-televiziju ministar zdravstva Vili Beroš. Također je kazao kako su prva tri oboljela pacijenta u Hrvatskoj, potvrđena 25. i 26. veljače, negativna na korona virus.

"Ako se i drugi uzastopni nalaz pokaže negativnim, oni će u roku od 48 sati biti otpušteni na kućnu njegu", najavio je ministar.

Do sada je u Hrvatskoj 19 osoba oboljelo od korona virusa.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je televiziju N1 kako je aktualno u karanteni u Splitu 28 osoba, a u karanteni u Dubrovniku dvije osobe.

Kapaciteta u karantenama ima dovoljno, kazao je.

Prema informacijama Hrvatskog auto-kluba, prema dojavi Policijske uprave osječko-baranjske od 7 ujutro zatvoren je granični prijelaz Batina sa srpske strane.

Na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije teretna vozila na graničnom prijelazu Bregana – Obrežje čekaju dva sata i više, a na graničnom prijelazu Jurovski Brod – Metlika do 30 minuta.

Na ulazu u Srbiju na graničnom prijelazu Bajakovo-Batrovci teretna vozila čekaju dva sata i više, javlja Hrvatski auto-klub, a za sav promet zatvoreni su granični prijelazi prema Srbiji: Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2.

XS
SM
MD
LG