Dostupni linkovi

Šest novih slučajeva korona virusa u Srbiji, tri u Hrvatskoj, dva u Severnoj Makedoniji


Laboratorijsko ispitivanje korona virusa
Laboratorijsko ispitivanje korona virusa

U Srbiji je broj zaraženih porastao na 18. U Hrvatskoj tri nova slučaja, ukupno 19 obolelih. U Severnoj Makedoniji dva nova obolela.

Povećava se broj zaraženih u Srbiji

Broj zaražnih virusom korona u Srbiji je porastao na 18, pokazuju poslednji podaci Ministarstva zdravlja, objavljeni na sajtu covid19.rs u 20 sati.

Do 20 časova 11. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 151 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Novi slučajevi u Severnoj Makedoniji

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče objašnjava da se radi o dvojici ljudi iz Debra koji su bili u neposrednom kontaktu sa trojicom prethodno hospitalizovanih rođaka bračnog para, koji je korona virus doneo iz Italije.


"Radi se o komšijama koji su imali česte kontakte", navodi Filipče na konferenciji za novinare.

Svi drugi rođaci koji žive u u istoj kući su, kako kaže, negativni, ali će biti u kućnoj izolaciji i lečenju.

"Njihovo zdravstveno stanje dozvoljava da budu na kućnom lečenju", navodi Filipče.

Gradovi sveta u vreme pandemije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00


U toku prepodneva na korona virus je testirano 12 sumnjivih slučajeva od kojih su osam bili susedi supružnika iz Debra, kojima je korona virus potvrđen u petak.

Tri nova zaražena u Hrvatskoj

U Hrvatskoj su potvrđena još tri slučaja zaraze korona virusom, čime je broj obolelih povećan na ukupno 19, objavio je hrvatski Štab civilne zaštite.

Reč je osobama koje su došle iz Austrije i Nemačke. Svi su hospitalizovani u Zagrebu.​

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je večeras na konferenciji za novinare da će od petka biti obustavljena nastava u svim obrazovnim ustanovama u Istarskoj županiji.

On je objasnio da će se još sutra odvijati redovna nastava kako bi se roditeljima dalo vremena da obezbede čuvanje dece.

XS
SM
MD
LG