Dostupni linkovi

Prvi slučajevi korona virusa u Albaniji


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Albansko Ministarstvo zdravlja izvestilo je oko ponoći o dva prva slučaja korona virusa u toj zemlji, javlja Glas Amerike na albanskom jeziku.

Radi se o osobi staroj 54 godine i njegovom sinu od 28, koji su prethodno boravili u Firenci. Na osnovu saopštenja, njihovo stanje je stabilno.
Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su boravili u Firenci i da su drumskim saobraćajem svojim automobilom putovali do Tirane.

Na sednici Vlade Albanije premijer Edi Rama je saopštio da se od danas obustavlja nastava na dve nedelje, da će se suspendovati letovi prema severu Italije do 3. aprila, kao i sve aktivnosti i javni nastupi.

Prema podacima sa sajta worldmeter, od virusa korona u svetu je do sada obolelo više od 110.000 osoba, a zabeleženo je više od 3.800 smrtnih slučajeva. Oporavljenih je oko 63.300.

U Hrvatskoj je do sada registrovano 12 obolelih, Sloveniji 16, a u Bosni i Hercegovini te Severnoj Makedoniji tri slučaja, dok je u Srbiji registrovan jedan oboleli.

Korona virus pojavio se prvi put krajem 2019. godine u Wuhanu, u Kini. Bolest koja je izazvana korona virusom zove se COVID-19, dok se sam korona virus naziva SARS-CoV-2, u međunarodnoj klasifikaciji virusa.

Korona virus je iz porodice virusa koji su izazvali SARS i MERS u prošlosti.

XS
SM
MD
LG