Dostupni linkovi

Hotel na Kanarskim ostrvima u karantinu zbog korona virusa


Uposlenici hotela nose zaštitne maske
Uposlenici hotela nose zaštitne maske

Hotel u španskom gradu Tenerife na Kanarskim ostrvima stavljen je 25. februara u izolaciju, nakon što je potvrđeno da je jedan gost, italijanski lekar, koji je tu odseo, pozitivan na korona virus (Covid-19).

Španski mediji navode da turiste koji borave u hotelskom kompleksu, kojih ima oko 1.000 pripadnici obezbeđenja sprečavaju da napuste hotel.

Italijanski doktor pozitivan na bolest Covid-19 nalazi se u karantinu u lokalnoj klinici, dok se uzorci analiziraju u bolnici u blizini Madrida kako bi se potvrdila početna dijagnoza, naveo je predsednik Kanarskih ostrva Anhel Viktor Tores (Angel Victor Torres) na Tviteru.

Španska privatna novinska agencija Evropa pres, pozivajući se na zdravstveno odeljenje regionalne vlade, saopštila je da je gostujući turista stigao iz jednog od područja na severu Italije gde su korona virusom zaražene stotine ljudi.

Pacijent je 25. februara dobrovoljno otišao na kliniku na Tenerifima jer mu je bilo loše, prenela je agencija.

To je treći slučaj korona virusa u Španiji. Nemački turista bio je u karantinu ranije ovog meseca na Kanarskim ostrvima, a jedan Britanac na Majorki.

Španska vlada je 25. februara sazvala posebnu komisiju sastavljenu od predstavnika različitih ministarstava i poseban sastanak sa zdravstvenim vlastima svih španskih regiona.

Kanarska ostrva, na oko 100 kilometara zapadno od afričke obale, popularno su letovalište koje privlači mnoge Evropljane tokom cele godine.

XS
SM
MD
LG