Dostupni linkovi

U Južnoj Koreji 52 nova slučaja koronavirusa, broj preminulih u Kini porastao na 2.236


Turisti nose maske u Seulu, Južna Koreja, 20. veljače 2020.
Turisti nose maske u Seulu, Južna Koreja, 20. veljače 2020.

Južna Koreja je pojačala mjere za suzbijanje širenja novog koronavirusa (Covid-19) nakon što su potvrđeni slučajevi zaraze drugi dan naglo porasli.

Premijer Chung Sye-kyun kazao je kako je ovo izvanredna situacija te da su dva grada, Daegu i Cheongdo, proglašena zonama posebne zaštite.

Također, zemlja je zaključala svoju vojsku nakon što su testovi nekoliko vojnika bili pozitivni na virus. Do 20. veljače bila su potvrđena 53 slučajeva, a već 21. veljače zabilježena su 52 nova.

Ovo je sada druga zemlja po broju oboljelih nakon Kine i kruzera u Japanu. Prvi smrtni slučaj potvrđen je 20. veljače u gradu Cheongdo. Riječ je o muškarcu koji je dugotrajno liječen u mentalnoj zdravstvenoj ustanovi, a osim njega zaraženo je još 14 pacijenata.

Stanovnicima četvrtog najvećeg grada u ovoj zemlji Daeguu savjetovano je da ostanu kućama nakon što je utvrđeno da se koronavirus proširio u crkvi tijekom vjerskog obreda na kojem je sudjelovalo oko 400 vjernika. Obredi se sada održavaju putem interneta, a ulice grada u kojem živi 2,5 milijuna ljudi su prazne.

Virus se nastavio širiti i globalno, a do sada je potvrđeno 1.000 oboljelih i nekoliko smrtnih slučajeva u Aziji, Europi, SAD-u i Africi.

Novi virus, za koji se smatra da potječe iz provincije Hubej u Kini, uzrokuje respiratornu bolest zvanu Covid-19.

Broj preminulih od zaraze Covid-19 u Kini porastao je na 2.236, priopćeno je iz Kineske zdravstvene komisije, prenio je TASS.

U priopćenju se navodi da se u Kini do sada oporavilo 18.264 ljudi. Broj žrtava bolesti, koju izaziva virus, porastao je za 118 u posljednja 24 sata.

Ukupan broj zaraženih prešao je 75.400, nakon što je potvrđeno 889 novih slučajeva.

Najveći broj žrtava u posljednja 24 sata prijavljen je u pokrajini Hubej, gdje je preminulo još 115 ljudi.

Kineske vlasti prijavile su pojavu novog virusa SARS-CoV-2 krajem decembra 2019. godine, a Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je globalnu izvanrednu situaciju zbog širenja zaraze.

Pogubne posledice koronavirusa po svetsku ekonomiju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

XS
SM
MD
LG