Dostupni linkovi

Od Covida-19 preminulo dvoje putnika kruzera, prvi smrtni slučaj u Južnoj Koreji


Usidreni kruzer Diamond Princess
Usidreni kruzer Diamond Princess

Japanska Vlada saopštila je 20. februara da su preminule dvije osobe sa prekookeanskog kruzera Diamond Princess (Dijamantska princeza) koji je usidren u luci Jokohama i da su pozitivni rezultati ispitivanja na prisustvo Covida-19 (koronavirus) kod još dva službenika administracije.

U saopštenju se navodi da je jedan od zaraženih zvaničnika iz Ministarstva zdravlja, a drugi iz kancelarije administracije. Obojica su radili na kruzeru.

Prethodno su pozitivni rezultati ispitivanja na virus korona bili na druga tri zvaničnika iz Ministarstva zdravlja i kancelarije za karantin.

Ruska Ambasada u Japanu saopštila je da su još dva državljana Ruske Federacije sa kruzera oboljela od virusa.

U saopštenju se navodi da će oboljeli uskoro biti prebačeni u bolnicu. Na brodu su zaražena ukupno tri lica sa državljanstvom Ruske Federacije.

Karantin je proglašen po dolasku kruzera u Jokohamu 3. februara.

Južna Koreja je prijavila prvi smrtni slučaj od virusa. Vlasti te zemlje saopštile su da su rezultati analiza obavljenih na muškarcu iz provincije Sjeverni Gjeongsang nakon njegove smrti pozitivni na prisustvo Covida-19.

Prema posljednjim podacima, broj preminulih od Covida-19 u Kini povećan je na 2.118 nakon što je umrlo još 114 osoba, saopštile su 20. februara kineske vlasti.

Međutim, broj novih slučajeva oboljenja je najmanji u proteklih skoro mjesec dana, uključujući i najteže pogođenu provinciju Hubej. U gradu Vuhan u provinciji Hubej prijavljeno je više od 600 novih slučajeva, što je najniže od kraja januara.

Od virusa u Kini je zaraženo više od 74.000 ljudi i još nekoliko stotina u više od 25 država.

Rezultati ispitivanja pokazali su da su tri pacijenta pozitivna na Covid-19 u Iranu, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja Kianush Jahanpur (Kjanuš Džahanpur).

"Dvije osobe pozitivne su na Covid-19, jedna u Komu, a još jedna u Araku čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva u Iranu povećan na pet", rekao je Jahanpur.

Devetnaestog februara je potvrđeno da je dvoje iranskih državljana preminulo u bolnici u gradu Kom.

Pogubne posledice koronavirusa po svetsku ekonomiju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

XS
SM
MD
LG