Dostupni linkovi

Istraga protiv šest osoba zbog zloupotreba u Infrastrukturi Železnice


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon saslušanja, pokrenulo istragu protiv šestoro osumnjičenih u vezi sa zloupotrebama u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije, među kojima su državni sekretar Ministarstva građevinarstva Miodrag Poledica i v. d. direktor "Infrastruktur železnica Srbije" Miroljub Jevtić, protiv kojeg je još jedna istraga u toku.

Tužilaštvo je predložilo da sudu odredi pritvor za Poledicu i ostale osumnjičene, a Jevtić se već nalazi u pritvoru od hapšenja 10. januara.

Oni se sumnjiče za krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Državni sekretar Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Miodrag Poledica, koji je saslušan kod tužioca zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaj, negirao je optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Reagujući na hapšenje državnog sekretara, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da ona lično, kao i ministarstvo koje vodi, daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije, ali da za sada nema nijedan razlog da poveruje da je umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret.

XS
SM
MD
LG