Dostupni linkovi

Tužilaštvo: Uhapšen državni sekretar zbog zloupotreba u 'Infrastrukturi železnice Srbije'


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Pet osoba, među kojima je i Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uhapšeno je u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u "Infrastrukturi železnice", javlja N1.

Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Zorana Mihajlović: Puna podrška nadležnim organima u borbi protiv korupcije

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

"Svi zaposleni u Ministarstvu i ja u svakom trenutku stojimo na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija", rekla je Mihajlović u saopštenju povodom hapšenja državnog sekretara u njenom ministarstvu Miodraga Poledice.

Zorana Mihajlović je rekla da "za sada" nema nijedan razlog da poveruje da je Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret.

Pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu

Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u "Infrastrukturi železnice" M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao državni skeretar, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M, direktor drugog privrednog društva davao je takozvane "uslužne ponude" kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

Podsetimo, direktor "Infrastruktura železnica" Miroljub Jevtić uhapšen je sredinom januara zbog primanja mita.

Jevtić se sumnjiči da je izvršio krivično delo primanje mita tako što je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra od posrednika D.B. za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradnje brze pruge, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je dodao da je direktor u trenutku hapšenja imao novac kod sebe.

XS
SM
MD
LG