Dostupni linkovi

Mihajlović: Nemam veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen direktor ‘Infrastruktura železnice Srbije’


Dostupna sam nadležnim institucijama u svakom trenutku: Zorana Mihajlović
Dostupna sam nadležnim institucijama u svakom trenutku: Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da nema nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen v. d. generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić.

"Razočarana sam ponašanjem direktora Jevtića i svime što mu se stavlja na teret. Pozdravljam rad državnih organa u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj", navela je Mihajlović u pisanoj izjavi prosleđenoj iz njenog kabineta.

Kako javlja agencija Fonet, a prenosi TV N1, Mihajlović je rekla da od nadležnih pravosudnih organa očekuje da urade sve što je u skladu sa zakonom, te dodaje da im je “dostupna u svakom trenutku".

Podsetimo, u subotu su uhapšeni Jevtić i D. B, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada Z. S. i V. K. Uhapšeni su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika D. B. u službenim prostorijama.

Pojedini beogradski tabloidi su objavili da je osumnjičeni Jevtić direktno umešao u slučaj ministarku Mihajlović i njenog partnera.

Jevtić je u nedelju saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a očekuju se saslušanja ostalih osumnjičenih za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

Tužilaštvo je saopštilo da su među osumnjičenima i advokati koji su, kako se navodi, od strane Jevtića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.

XS
SM
MD
LG