Dostupni linkovi

Vučević podneo krivičnu prijavu protiv braće Vučić


Miloš Vučević

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević podneo je krivične prijave protiv predsednika Srbije i šefa naprednjaka Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog navoda predstavnika opozicije o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja Jovanjica, na kojem je policija nedavno pronašla veliku količinu marihuane.

Vučević je rekao da je krivičnu prijavu podneo kao "Miloš Vučević", da nije naveo kvalifikaciju krivičnog dela, kao i da krivična prijava sadrži sve izjave i navode pojedinih političara u medijima i na društvenim mrežama.

"Ako navodi na društvenim mrežama nisu tačni, onda oni koji su to iznosili, govorili su gnusne laži i potrebna je njihova odgovornost zbog gnusnih laži i uznemiravanja javnosti", rekao je Vučićević novinarima.

Da će za slučaj "Jovanjica" Vučević podneti krivičnu prijavu najavio je sam predsednik Srbije, jer, kako je rekao, nema smisla da 500 puta odgovara na iste "gluposti o kojima neko govori, a ne podnosi krivičnu prijavu".

"To je smisao svega i ljudi će čuti za sedam, 10 do 15 dana. Predato je sve ono što su navodili proteklih dana", rekao je Vučić.

Miroslav Aleksić, potpredsednik opozicione Narodne stranke, koja je deo Saveza za Srbiju, izjavio je da je državni vrh upleten u proizvodnju marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica", te kazao da je uhapšeni vlasnik tog imanja Predrag Koluvija pozvao Vučićevog brata Andreja nakon što je bio lišen slobode.

Takođe, optužio je ministra policije Nebojšu Stefanovića da je komunicirao sa Koluvijom, na čijem dobru je pronađeno oko 600 kilograma marihuane. I Vučić i Stefanović su demantovali te navode.

XS
SM
MD
LG