Dostupni linkovi

Potpredsednik SNS sastavio krivičnu prijavu zbog slučaja 'Jovanjica'


Prijavu podnosi u ponedeljak: Miloš Vučević
Prijavu podnosi u ponedeljak: Miloš Vučević

Potpredsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da je sastavio krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije i šefa naprednjaka Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog navoda predstavnika opozicije o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja Jovanjica, na kojem je policija nedavno pronašla veliku količinu marihuane.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) Vučević je rekao da prijava sadrži sve navode o predsedniku Srbije i njegovom bratu i da će se otkriti da li je neko u vlasti pomagao vlasniku Jovanjice ili su oni koji su učestvovali u širenju tih navoda obmanjivali javnost.

“Hoćemo da vidimo šta je istina oko Jovanjice. Da li je neko iz vlasti pomagao i učestvovao u tome, da li su Aleksandar i Andrej Vučić učestvovali u tome ili su oni koji su iznosili sve te stvari gnusno lagali i obmanjivali javnost. Verujem da moraju snositi konsekvence za takvo ponašanje”, rekao je Vučević.

On je kazao da će prijava biti podneta u ponedeljak, 9. decembra, te da će uz nju biti priloženi foto i video snimci, te linkovi ka veb sajtovima.

Na dobru "Jovanjica" pronađeno 600 kilograma marihuane spremne za prodaju
Na dobru "Jovanjica" pronađeno 600 kilograma marihuane spremne za prodaju

Prema njegovim rečima, u prijavi će biti sve izjave predstavnika opozicionog Saveza za Srbiju (SZS) i da će tužilaštvo imati akt po kojem bi trebalo da deluje.

"Kada dobiju krivičnu prijavu, ne mogu da kažu da nemaju pravni momenat da krenu u taj proces, da ne ostane sumnja", naveo je Vučević.

Podsetimo, Miroslav Aleksić, potpredsednik opozicione Narodne stranke, koja je deo Saveza za Srbiju, izjavio je da je državni vrh upleten u proizvodnju marihuane na poljoprivrednom dobru “Jovanjica”, te kazao da je uhapšeni vlasnik tog imanja Predrag Koluvija pozvao Vučićevog brata Andreja nakon što je bio lišen slobode.

Takođe, optužio je ministra policije Nebojšu Stefanovića da je komunicirao sa Koluvijom, na čijem dobru je pronađeno oko 600 kilograma marihuane.

I Vučić i Stefanović su demantovali te navode.

XS
SM
MD
LG