Dostupni linkovi

Aleksić: uhapšeni proizvođač marihuane poznat vrhu vlasti


Potpredsednik opozicione Narodne stranke i poslanik Skupštine Srbije Miroslav Aleksić
Potpredsednik opozicione Narodne stranke i poslanik Skupštine Srbije Miroslav Aleksić

Potpredsednik opozicione Narodne stranke i poslanik Skupštine Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da je Predag Koluvija, uhapšeni vlasnik dobra "Jovanjica" gde je zaplenjena velika količina marihuane, veoma blizak i dobro poznat vrhu vlasti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji ga je vodio na više biznis foruma u Rusiji, Kazahstanu i u Srbiji.

"Koluvija je bio član srpske privredne delegacije na biznis forumu u Moskvi, održanom 27. oktobra 2015. godine, a tu delegaciju je predvodio Aleksandar Vučić. Vlasnik 'Jovanjice' je bio i član srpske delegacije na biznis forumu održanom u Astani, glavnom gradu Kazahstana, održanom 15. novembra 2015. godine, koju je takođe predvodio Vučić", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u parlamentu.

Potpredsednik Narodne stranke je kao dokaze za svoje tvrdnje pokazao fotografije zvaničnih agendi tih skupova na kojima je Koluvija naveden kao jedan od učesnika.

"Koluvija je blizak Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i u prostorijama te stranke je držao predavanja o uzgoju organske hrane, a govorio je i na skupu kojem su prisustvovali član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić", rekao je Aleksić i pokazao fotografije na kojima je Koluvija sa tim funkcionerima SNS-a.

Kompanija "Jovanjica” iz Stare Pazove u javnosti je bila poznata kao jedan od najvećih proizvođača organske hrane u Srbiji, a prema dokumentaciji do koje je došao istraživački portal Insajder, od aprila ove godine dozvoljeno joj je da u svojim staklenicima proizvodi industrijsku konoplju.

U danima nakon policijske akcije, u kojoj je devet osoba privedeno zbog proizvodnje droge u „Jovanjici“, a više tona marihuane zaplenjeno, mediji su podsećali da su svojevremeno ovo imanje obilazili visoki državni funkcioneri - Zoran Babić i Aleksandar Vulin.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je 28. novembra izjavio da je Koluvija po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića, kao i da je „jedan od čestih kontakata u imeniku Koluvije“ i ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar policije je te tvrdnje negirao, a na današnjoj konferenciji za novinare Aleksić ističe da se Nebojši Stefanoviću „više ništa ne može verovati“, pa ni da Koluvija prilikom hapšenja nije tražio zaštitu od predsednikovog brata Andreja Vučića.

Aleksić je ponovio da se dokazi o umešanosti vrha vlasti i zaštiti koju je Koluvija dobijao za uzgoj marihuane nalaze u telefonu vlasnika "Jovanjice", a ne u telefonima Andreja Vučića.

"Ponovo pozivam Tužilaštvo za organizovani kriminal da objavi da li je Koluvijin telefon veštačen. Niko nije tražio ni od Stefanovića niti od Vučića da se o tome oglašavaju, jer oni nisu nadležni", rekao je Aleksić.

Vučić: Moj brat se nije čuo sa vlasnikom Jovanjice

Na tvrdnje iz opozicije da se vlasnik „Jovanjice“ Predrag Koluvija čuo sa Andrejem Vučićem, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovorio da njegov brat nema veze Koluvijom.

"On nema veze sa čovekom iz Jovanjice. Gde se i kad sa njim čuo, zna li neko, ne zna jer se to nije dogodilo", rekao je Vučić, koji je prisustvovao početku radova na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac i dodao da njegovi protivnici znaju da ga boli kad napadaju njegovu porodicu i proglašavaju ih mafijašima.

XS
SM
MD
LG