Dostupni linkovi

Brnabić: Siniša Mali ostaje u vladi, odluka Univerziteta o doktoratu - politička


Siniša Mali ostaje u vladi, izjavila je za N1 predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Ona je istovremeno rekla i da je za nju odluka etičkog odbora Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija - politička odluka.

Brnabić je takav stav obrazložila time što je četiri puta preinačena odluka Fakulteta organizacionih nauka (FON) i dva puta mišljenje regionalne stručne komisije. Ona je rekla da je Mali na prethodnu odluku FON-a uložio žalbu na 3.000 strana i da smatra da je Etički odbor do 21. novembra mogao samo da zatraži više vremena za odluku zbog obima žalbe koju nije mogao da razmotri u kratkom roku, ali je ipak „pod političkim pritiskom doneo odluku“.

Podsetimo da je dva dana ranije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je odluka Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija Siniše Malog "duboko politička", ali da ta odluka neće uticati na mesto Malog u Vladi jer se, kako je rekao, "za izbor ministara analiziraju uspesi".

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu predložio je Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu.

Kako je izjavila rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, Siniša Mali je prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.

Doktorat ministra finansija doveden je u pitanje pre pet godina kada su ga univerzitetski profesori optužili da je plagirao deo svog rada.

Reakcije na odluku Univerziteta u Beogradu o doktoratu Siniše Malog
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

XS
SM
MD
LG