Dostupni linkovi

Rektorka: Postupak s doktoratom Malog bi se rešio i bez studenata


Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kazala je danas da je postupak ispitivanja doktorata ministra finansija Siniše Malog išao "svojim tokom" i postupak bi se završio i bez uticaja studenata iz Pokreta "Jedan od pet miliona".

Ali studenti su, kako je istakla, "skratili postupak za možda nekih mesec dana", mada bi svakako bio rešen do kraja 2019. godine.

Popović je za Televiziju N1 rekla da ceni želju studenata da unaprede Univerzitet u Beogradu i dodala da je to "energija mladosti".

O doktoratu Malog je naglasila da je, što se tiče Univerziteta, postupak okončan, ali se može otvoriti diskusija o tome kakva je odgovornost mentora, kao i komisije i drugih koji su u okviru fakulteta i Univertziteta imali bilo kakav uticaj.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odluka o plagijatu neće uticati na mesto Malog u Vladi, Popović je istakla da Univerzitet "nije u poziciji da odlučuje ko će biti ili neće biti član Vlade, niti je ikada imao takve namere".

Dodala je da svako ima pravo na mišljenje, a da je odluka o doktoratu Malog bila "odluka stručnog tela Univerziteta u Beogradu" i da se sa ocenom predsednika "ne bi složila".

Popović je kazala da je "vrlo moguće" pokretanja provere drugih radova koji su "možda plagirani", i ocenila da Univerzitet sada uživa poverenje ukoliko bude bilo takvih postupaka.

Vučić: Odluka o doktoratu Malog politička, neće uticati na njegovo mesto u Vladi

XS
SM
MD
LG