Dostupni linkovi

Sedmorica napadača na Srbe u Uzdolju vraćeni u istražni zatvor


Hrvatska policija, ilustrativna fotografija
Hrvatska policija, ilustrativna fotografija

Sedmorica od 16 mladića osumnjičenih za napad na pripadnike srpske manjine u mjestu Uzdolje nedaleko Knina 21. kolovoza, koji su krajem listopada pušteni da se brane sa slobode, moraju se vratiti u istražni zatvor, odlučilo je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku.

„Izvanraspravno vijeće preinačilo je odluku suca istrage i produžilo istražni zatvor za svu sedmoricu za još dva mjeseca", potvrdio je za Novu TV glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Oni su, zajedno sa devetoricom koja su cijelo vrijeme u istražnom zatvoru, osumnjičeni da su kasno navečer 21. kolovoza maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama upali u kafić u Uzdolju u kojem su mještani gledali TV prijenos utakmice Crvena Zvezda - Young Boys, uz razne pogrdne riječi fizički napali okupljene i razbijali inventar.

Petero mještana, među kojima je i jedan 17-godišnjak, je povrijeđeno.

Svi su optuženi za nasilničko ponašanje počinjeno iz mržnje, oštećenje tuđih stvari te nanošenje tjelesnih ozljeda.

Na puštanje sedmorice napadača da se brane sa slobode javno je reagirao saborski zastupnik srpske manjine i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević.

XS
SM
MD
LG