Dostupni linkovi

Pet napadača kazneno prijavljeno za napad na Srbe u Uzdolju


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Protiv pet osoba osumnjičenih za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju podignute su kaznene prijave zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, oštećenja tuđe stvari i nanošenja tjelesnih povreda, a jedan od osumnjičenih je u bijegu, rekao je popodne glasnogovornik šibenskog državnog odvjetništva Emilio Kalabrić, prenosi Fena.

Četiri osobe je ispitao zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a jedna od prijavljenih osoba je u bijegu. Stavlja im se na teret da su 21. augusta došli u Uzdolje i u lokalu gdje se pratila utakmica Crvene zvezde bez razloga i povoda napali građane koji su gledali utakmicu i nanijeli tjelesne povrede nekima od prisutnih i oštetili inventar lokala, rekao je Kalabrić ispred šibenskog suda.

Naime, goste kafića koji su gledali TV prenos utakmice Jang bojs - Crvena Zvezda u mestu Uzdolje blizu Knina, napalo je 15 maskiranih osoba, a među napadnutima su žena i dijete, potvrdila je Policijska uprava šibensko - kninska.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio je incident, ali je istakao da se radi o djelima pojedinaca, a ne o klimi u društvu koja podstiče nasilje.

"Ja ne vidim takvu klimu. Ovo su individualna djela pojedinaca koja treba sankcionisati", rekao je Plenković ranije novinarima.

XS
SM
MD
LG