Dostupni linkovi

CarGo na fijakeru ispred Vlade Srbije


Direktor kompanije "CarGo Technologies" Vuk Guberinić u fijakeru ispred zgrade Vlade Srbije

Direktor kompanije "CarGo Technologies" Vuk Guberinić došao je fijakerom do zgrade Vlade Srbije u Beogradu gde je ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović doneo na poklon časopis "Forbs" koji je, kako je naveo, CarGo nedavno uvrstio među deset svetskih kompanija koje menjaju inudustriju iz korena.

"Možda će ministarka Mihajlović biti srećnija što sam došao na fijakeru, a ne u Jaguaru, Tojoti ili Folksvagenu", rekao je ironično Guberinić.

Guberinić se novinarima obratio povodom najave članova više taksi udruženja, koji od 30. septembra svakodnevno od 12 do 15 časova blokiraju ulice Beograda, da će radikalizovati protest blokadom mostova.

Taksisti, kao i ministarka Mihajlović, tvrde da CarGo ne radi po zakonu, dok vlasnici istoimene aplikacije tvrde suprotno.

"Kada bi država regulisala pekare kao što reguliše taksi, svi bi jeli bajat hleb. Kao što bajat hleb ne može da se jede, tako ni bajati zakoni ne mogu da budu na snazi", rekao je Guberinić navodeći da Zakon o prevozu putnika mora da se menja jer su ga, kako je rekao, pisali taksisti sa ministarkom Mihajlović.

Najavio je da će do promene Zakona CarGo nastaviti da radi "u skladu sa svim zakonima Republike Srbije", navodeći da je protiv CarGo-a "isključivo taksi kartel na čelu sa ministarkom Mihajlović".

Guberinić je rekao i da se na njegov poziv taksistima da se priključe novom taksi udruženju, javilo oko 100 taksista i da su zajedno odlučili da se novo udruženje zove "Novi taksi".

Guberinić je ranije najavio da će CarGo pomoći taksistima da formiraju novo taksi udruženje, uz garancije da će imati minimalnu platu 150.000 dinara, kao i da će pomoći i nabavku novih vozila.

"Mislim da ćete već u novembru to udruženje videti na ulicama Beograda", rekao je Guberinić.

Naveo je i da je zbog blokade taksista za CarGo "poraslo interesovanje", ali da je "dosta partnera uplašeno i ne izlazi na ulice" zbog situacije oko protesta taksista.

Protest taksista u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

XS
SM
MD
LG