Dostupni linkovi

Novi Sad: Taksisti u protestnoj vožnji, solidarnost s beogradskim


Protesti taksista u Srbiji, ilustrativna fotografija
Protesti taksista u Srbiji, ilustrativna fotografija

Nekoliko stotina novosadskih taksista organizovalo je danas protestnu vožnju, u znak solidarnosti sa kolegama u Beogradu, javlja Beta.

Taksisti su u protest krenuli sa Mišeluka, na sremskoj strani grada, a potom se vožnja nastavila centralnim gradskim bulevarima i ulicama.

Inače, članovi više taksi udruženja od 30. septembra svakodnevno blokiraju ulice Beograda iz protesta zbog toga što, kako navode, 'država dozvoljava rad privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz'.

Pojedini taksisti u Novom Sadu su kazali da je kompanija CarGo zvala i neke novosadske taksiste da im se pridruže i dodali da postoji mogućnost da CarGo dođe u Novi Sad.

Cena taksi prevoza u Novom Sadu je i inače niska, a broj taksista je, prema pojedinim procenama, najveći u Srbiji u odnosu na broj stanovnika.

Taksisti su kazali da im problem predstavlja nelegalni taksi prevoz, taksisti bez dozvole za rad, kao i linijski prevoz, koji nije zakonski regulisan na odgovarajući način.

Pojedini taksisti su se izvinili građanima zbog protesta.

Protest taksista u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

XS
SM
MD
LG