Dostupni linkovi

Apelacioni sud odlučio da makedonska tužiteljka ostaje u pritvoru 


Razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva

Apelacioni sud u Skoplju odlučio je danas da razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva ostaje u pritvoru u skopskom zatvoru, iako je završena istraga u slučaju "Reket" u kojem je trećeosumnjičena, prenosi agencija Beta.

Kako su preneli lokalni mediji, Apelacioni sud je ukinuo drugi osnov za pritivor - uticaj na istragu nakon što je od Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije obavešten da je istraga završena, ali je ocenio da i dalje postoji opasnost od bekstva i odbacio žalbu Janeve na pritvor.

Advokati Katice Janeve, koja je u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje" u naselju Šuto Orizari od 21. avgusta, tražili da dobije blažu meru i da bude puštena da se brani sa slobode, uz davanje garancije u imovini.

Janeva je, zajedno sa neformalnim vlasnikom kablovske 1TV Bojanom Jovanovskim - Bokijem 13 i Zoranom Milevskim, poznatim kao Zoki Kičevac, osumnjičena u istrazi slučaja iznude "Reket".

Njih troje su, prema istrazi, uzeli 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi on dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija" koji vodi Specijano tužilaštvo.

Istražni postupak u tom slučaju je započet 5. jula, kada su uhapšeni i u skopskom zatvoru pritvoreni Jovanovski i Milevski, koji je 24. septembra pušten u kućni pritvor.

XS
SM
MD
LG