Dostupni linkovi

Slučaj ‘Reket’: Advokat tvrdi da ugroženo zdravlje prvoosumnjičenog


Policija privodi Jovanovskog

Branilac prvoosumnjičenog u slučaju "Reket" Bojana Jovanovskog izrazio je u ponedeljak zabrinutost zbog lošeg zdravstvenog stanja njegovog klijenta koji se nalazi u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje".

Skopski advokat Saško Dukovski je u izjavi novnarima ocenio da je zdravstveno stanje Bojana Jovanovskog, poznatog kao Boki 13, ozbiljno ugroženo zbog problema koje ima sa želucem i tankim crevom.

Dukovski je objasnio da su problemi posledica operativnog zahvata, koji je "navodno estetske prirode – smanjivanje želuca".

"Posle toga je (Boki 13) imao dve neuspešne operacije podvezivanja tankog creva u želucu. Non-stop povraća i pada. Odobreno je da ga vode u ambulantu, gde mu daju jedan običan emulzioni rastvor i tu se sve završava", rekao je Dukovski.

Prvoosumnjičeni u aferi "Reket" je uhapšen 15. jula pod sumnjom da je iznudio 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija" koji vodi Specijalno tužilaštvo.

Sa Jovanovskim u istrazi Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije su osumnjičeni i pritovreni Zoran Milevski i razrešena specijalna tužiteljka za prisluškivane razgovore Katica Janeva.

Janeva je ranije tražila da se brani sa slobode, ali je Krivični sud u Skoplju 20. septembra odbacio njen zahtev.

XS
SM
MD
LG