Dostupni linkovi

Obnovljen građanski protest u Crnoj Gori


U Podgorici ponovo protest 'Odupri se'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

U Podgorici u organizaciji pokreta "Odupri se" ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore održan je antivladin građanski protest motivisan nezadovoljstvom zbog "sveprisutne korupcije i zarobljenih institucija".

Čelnik pokreta Džemal Perović je pred nekoliko stotina ljudi pozvao da se minutom ćutanja oda počast nedavno preminulom poslaniku Demokratskog fronta (DF) Koči Pavloviću.

Perović je kazao da je ovaj skup nakon nekoliko mjeseci neobičan, jer je pokret "Odupri se" "probudio nadu u Crnu Goru i vratio vjeru u protest".

Kazao je i da je pokret "Odupri se" dobijao udarce sa svih strana.

"Oni koji vladaju 30 godina su uspjeli, poslata je slika o nejedinstvu u pokretu Odupri se" ida u tom pokretu treba tražiti glavnog krivca za sve u Crnoj Gori", rekao je Perović.

Ovo okupljanje je nastavak protesta pokreta "Odupri se" koji su se održavali jednom nedjeljno, od februara do juna ove godine.

Nakon pauze od četiri mjeseca, organizatori pokreta su pozvali građane i opozicione poslanike da se, kako su rekli, zajedno odupru korumpiranom režimu.

Opozicione partije nemaju jedinstven stav po pitanju podrške protestima.

Protesti u februaru su počeli kao reakcija na aferu "Koverta" (slučaj političke korupcije) za koji do danas nije završena tužilačka istraga.

U međuvremenu, otvoreno je više afera od dodjele stanova i kredita državnim funkcionerima, preko navodne korupcije Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, do upitnog izbora Vesne Medenice po treći put za predsjednicu Vrhovnog suda.

XS
SM
MD
LG