Dostupni linkovi

U Podgorici održan protest građana '97.000 odupri se'


Građanski protest u Podgorici
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

Građanski protest u Podgorici

Nekoliko hiljada građana protestovalo je večeras u centru Podgorice zahtijevajući ostavke čelnika crnogorske države, vlade i pravosuđa.

Na skupu, koji se održava pod sloganom “97.000 odupri se” okupljeni građani tražili su ostavke predsjednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog i specijalnog državnog tužioca Ivice Stankovića i Milivoja Katnića, kao i direktora državne Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića.

Kolona građana je u protestnoj šetnji od zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva prošla pored zgrade Centralne banke, Skupštine, Predsjednika i sjedišta vladajuće Demokratske partije socijalista.

Građani su nosili transparente "Sloboda narodu-stop kriminalu", "Bez slobode nema države", "Bunt"... Među okpuljenima bili su i lideri pojedinih opozicionih stranaka, predstavnici nevladinih organizacija i medija.

U ime organizatora okupljenima se obratio građanski aktivista Džemal Perović koji je kazao da je važno da poruče vlastima “da se stidimo bestida dok nas kradu, varaju i pljačkaju.” Evropi je poručio da ovdje žive "normalni ljudi" i da su okupljeni građani partneri Evrope.

Predstavljajući se kao slobodni građanin, glumac Slaviša Grubiša kazao je da "naša sloboda nema cijenu i da se ne prodaje u kovertama" aludirajući na aktuelnu aferu “Koverta” o nezakonitom finansiranju vladajuće stranke.

Skup koji je trajao oko dva sata protekao je mirno i bez incidenata.

XS
SM
MD
LG