Dostupni linkovi

Sud u Skoplju produžio pritvor Janevoj za 30 dana


Katica Janeva
Katica Janeva

Krivični sud u Skoplju produžio je danas pritvor Katici Janevoj, razrešenoj specijalnoj tužiteljki koja je osumnjičena u istrazi afere "Reket".

Kako se navodi u saopštenju, Krivični savet Osnovnog krivičnog suda u Skoplju uvažio je predlog Tužilaštva za organizovani krimiminal i korupciju Severne Makedonije da se K. J. za novih 30 dana produži pritvor u kojem je od 21. avgusta. Ona se nalazi u skopskom istražnom zatvoru.

Dodaje se da je zahtev odbrane da razrešenoj specijalnoj tužiteljki bude ukinut pritvor i da joj se odredi blaža mera za obezbedjivanje prisustva, odnosno da se brani sa slobode uz datu garanciju, "poslat na mišljenje nadležnom javnom tužiocu i po donesenoj odluci suda stranka i javnost će biti dodatno obavešteni".

Razrešenu specijalnu tužiteljku Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči da je dok je bila na funkciji, krajem prošle i u prvoj polovini ove godine, "iskoristila položaj i ovlašćenja i sebi i drugim osobama obezbedila izuzetnu materijalnu korist".

Tužiteljica Janeva pred sudom u Skoplju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

Pored Janeve, osumnjičeni za iznudu od 1,5 miliona evra su i Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski, koji su od jednog od nabogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva tražili novac da bi dobio bolji tretman u istrazi Specijanog tužilaštva u aferi "Imperija".

Predistražni postupak u tom slučaju Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni i pritvoreni Jovanovski i Milevski.

XS
SM
MD
LG