Dostupni linkovi

Katica Janeva traži da se brani sa slobode


Hapšenje Katice Janeve u Skopju
Hapšenje Katice Janeve u Skopju

Advokatica Katice Janeve, osumnjičene u aferi "Reket", podnela je danas sudu u zahtev da razrešena specijalna tužiteljka Severne Makedonije bude puštena iz pritvora da se brani sa slobode. Advokatica Irena Frčkovska rekla je da više ne postoje glavni razlozi zbog kojih je Janevi određen pritvor i da je sudu predložila druge mere obezbeđenja, kao i garancije u nepokretnoj imovini bivše specijalne tužiteljke Severne Makedonije.

Frčkovska je objasnila da su razrešenjem sa mesta tužioca (15. septembra) nestali glavni razlozi zbog kojih je Janevoj određen pritvor, odnosno mogućnost uticanja na svedoke i na istragu.

"Otpali su osnovi za određivanje pritvora i cilj može da se postigne i drugim merama, ne mora da se ide sa najstrožom zakonskom merom. Smatramo da su osnovi za pritvor otpali samim njenim razrešenjem iz Specijalnog tužilaštva i Osnovnog tužilaštva u Đevđeliji", rekla je advokatica.

Frčkovska je rekla da odgovor na ovaj zahtev očekuje do petka, kada ističe tridesetodnevni pritvor.

Katica Janeva je završila u pritvoru kao trećeosumnjičena u slučaju iznude nazvanom "Reket".

U aferi "Reket", za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman, u istrazi afere "Imperija", pored Janeve su osumnjičeni i Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski.

XS
SM
MD
LG