Dostupni linkovi

Đilasova Stranka slobode i pravde bojkotuje izbore


Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas
Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas

Stranka slobode i pravde (SSP) bojkotovaće predstojeće parlamentarne i lokalne izbore, saopštio je predsednik SSP Dragan Đilas, posle sednice Glavnog odbora.

"U ovakvim uslovima gde postoji jedan tužilac, sudija i jedna istina, stranka je donela odluku da ne učestvuje u takvim izborima", rekao je Đilas novinarima u Beogradu.

On je kazao da je stranka donela odluku da ispoštuje Sporazum sa narodom i da očekuje do 15. septembra da i ostale članice opozicionog Saveza za Srbiju donesu istu odluku.

Do polovine septembra sve stranke članice Saveza za Srbiju trebalo bi da donesu odluku o eventualnom bojkotu redovnih parlamentarnih izbora naredne godine. Toliko vremena je ovaj opozicioni blok dao vlasti da ispuni njihove zahteve za fer izbore.

Članice Saveza, Narodna stranka Vuka Jeremića i Srpski pokret Dveri Boška Obradovića već su saopštile da neće izaći na izbore.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović rekao je da će se njegova organizacija boriti za izborne uslove "do samog kraja".

XS
SM
MD
LG