Dostupni linkovi

Vučić: Neće biti prelazne vlade


Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je da će ta stranka na predstojećim izborima zameniti 50 odsto ljudi na centralnoj izbornoj listi i da će tu biti 30 „potpuno novih mladih ljudi“. On je rekao i da neće pristati na formiranje prelazne vlade pre izobra, što su predložile neke opozicione stranke.

Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS najavio i značajne promene na listi za narodne poslanike, navodeći da će SNS u odnosu na svoje koalicione parnere imati značajniji broj nego na prethodnim listama.

On je dodao da će i dalje sarađivati sa koalicionim partnerima, ali da će se tačno odmeriti snage SNS-a i ostalih članica koalicije.

Predsednik Srbije izjavio je i da neće biti prelazne vlade pre izbora i da na vlast opozicija može da dođe „samo ako joj narod da podršku“.

"Neće vlade Srbije da određuju stranci nego građani Srbije i neće nijedan predstavnik međunarodne zajednice da mi soli pamet kako će da izgleda vlada u Srbiji, nego naš narod i građani Srbije. Dok sam živ braniću Ustav i ovu zemlju", rekao je Vučić što je ispraćeno aplauzom i povicima "Aco, Srbine!"

On je međunarodnoj zajednici poručio da je „dobrodošla“ u Srbiju, ali da im „ne dozvoljava da je sruše“.

"Vi, stranci, dobrodošli, dragi ste nam gosti, a da srušite Srbiju da dobiju vlast oni koji nisu dobili narodno poverenje - sikter, od toga nema ništa. Srbija će da čuva svoju slobodu, nezavisnost i suverenitet", istakao je Vučić uz aplauz prisutnih u hali Pinki u beogradskom Zemunu.

On je opoziciji i lideru Liberalno demokratske patrije Čedomiru Jovanovića, koji je predložio formiranje prelazne vlade kako bi se izbegao bojkot izbora, rekao da u vladu mogu tek kada od naroda dobiju poverenje.

Toalet papir za Predsedništvo Srbije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00
XS
SM
MD
LG