Dostupni linkovi

Vuk Jeremić na Kosovu: Ne smemo dozvoliti razgraničenje


Vuk Jeremić na antivladinom protestu u Beogradu, maj 2019.

Predsednik opozicione Narodne stranke Vuk Jeremić boravio je u Pasjanama kod Gnjilana na Kosovu gde je izjavio da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „ne sme dozvoliti da postigne dogovor o razgraničenju".

On je naveo da bi priznje Kosova značilo "nepovratno odricanje od jednog od stubova srpskog nacionalnog identiteta", kao i "stvaranje velike Albanije za najkasnije 10 godina".

"Kosovski mit i zavet su, pored našeg pisma i jezika, kao i svetosavske pravoslavne vere, ono što nas čini Srbima, a Vučić se sprema da nas toga trajno liši. To je protiv zakona, Ustava i etičkih i moralnih normi koje su nam preci ostavili, to niko nije uradio od kada postoji srpska država", rekao je prema saopštenju Narodne stranke Vuk Jeremić, u razgovoru sa građanima i članovima Narodne stranke u Pasjanama kod Gnjilana na Kosovu.

Jeremić je istakao da se Narodna stranka protivi bilo kakvom sporazumu koji bi podrazumevao promenu granica Srbije.

On je naveo da će Narodna stranka „sigurno biti jedan od stožera buduće vlasti“, i da će tada prioritet biti bolji život ljudi na Kosovu, ulaganje u ekonomski razvoj i sprečavanje iseljavanja.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je u Pasjanu održao sastanak sa predstavnicima odbora te stranke sa Kosova. Posle sastanka Vuk Jeremić je produžio za manastir Dečane gde je prisustvovao liturgiji.

XS
SM
MD
LG