Dostupni linkovi

Inicijativa Ne davimo Beograd: Napadnuta aktivistkinja


Protest Inicijative Ne davimo Beograd, 2017.
Protest Inicijative Ne davimo Beograd, 2017.

Aktivistkinja Inicijative Ne davimo Beograd Ksenija Radovanović fizički je napadnuta u subotu na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu u Beogradu kada je jedan gost na dodeli nagrada vredjao, a potom i udario.

U saopštenju Inicijative se navodi da se incident dogodio u Kulturnom centru Grad, da je prijavljen obezbeđenju i policiji, koja je izašla na lice mesta.

"Kako se incident desio na javnom dešavanju, uz veliki broj svedoka, očekujemo da napadač bude pronađen u najskorijem roku", naveli su iz Inicijative Ne davimo Beograd i dodali da su “užasnuti što se incident dogodio na događaju koji propagira solidarno, ravnopravno i nenasilno društvo, bez straha i osude”.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd nastala je 2015. godine kao udruženje građana i organizovali su veći broj akcija i protesta u cilju kritike projekta Beograd na vodi.

Povodom rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, noću između 24. i 25. aprila 2016. godine, ovaj pokret je 2016. i 2017. organizovao osam masovnih uličnih protesta.

Inicijativa "Ne davimo Beograd" učestvovala je na na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda u martu 2018. godine kada su osvojili 3,44 odsto.

XS
SM
MD
LG