Dostupni linkovi

CG policija potvrdila da je za Kneževićem raspisana potjernica Interpola


Duško Knežević

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore-Uprava policije je potvrdila u srijedu da je za biznismnom Duškom Kneževićem raspisna crvena Interpolova potjernica.

U kratkom saopštenju se navodi da povodom interesovanja više medija za pitanje raspisivanja međunarodne potjernice za D.K, obavještavaju javnost:

"Za D.K. je raspisana crvena Interpolova potjernica, na zahtjev NCB Interpol Podgorica, a u vezi sa predmetom koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo".

Ranije danas na nazvanične informacije medija da je za Kneževićem raspisna potjernioca advokatski tim predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića u Londonu, ustvrdio je da ne postoji nikakva međunarodna potjernica za Kneževićem.

Kako je saopšteno, ne postoji odluka Interpola da za Kneževićem raspiše međunarodnu potjernicu.

Knežević slobodno putuje u zemlje Šengena, a u London se juče vratio iz jedne od zemalja šengenske zone, poručeno je iz advokatskog tima Kneževića.

Advokatski tim, na čelu sa Stivenom Kejom QC, jednim od najpoznatijih svjetskih advokata u oblasti krivičnog prava i predsjednikom komore Bedford Row, ima direktnu komunikaciju sa sjedištem Interpola u Lionu, saopšteno je ranije iz Atlas Grupe.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević tereti se da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. godine a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još četiri osobe – njegovi saradnici - to se navodi u naredbi za sprovođenje istrage koju je pokrenulo Specijalno državno tužilaštvo.

Biznismen Knežević, koji je u bjekstvu i kome je sud odredio jednomjesečni pritvor, emitovao je potom video snimak na kome predaje kovertu sa, prema njegovim riječima blizu 100.000 eura visokom funkcioneru DPS i bivšem gradonačelniku Slavljubu Stijepoviću za pokriće, kako je naveo - izbornih troškova vladajućeg DPS-a.Takođe je iznio niz optužbi na račun predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Afera "Koverta" se odnosi na sumnje u nelegalno finansiranje vladajućeg DPS-a tokom izbornog procesa.

Afera je uzdramala crnogorsku javnost i vlast i razlog je protesta u Organizacija građanskog pokreta „97.000 - Odupri se“ u kojima se traže smjene predsjednika, premijera i čelnika pravosudne vlasti u CG, kao i uredništva javnog medijskog servisa RTVCG.

XS
SM
MD
LG