Dostupni linkovi

Vlada CG odgovorila Kneževiću: Institucije rade svoj posao


Premijer Crne Gore Duško Marković
Premijer Crne Gore Duško Marković

Vlada ne arbitrira o nadležnostima već snažno podržava nezavisnost institucija i samostalnost u njihovom radu, poručeno je iz kabineta premijera Crne Gore Duška Markovića predsedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću.

Knežević je uputio Markoviću otvoreno pismo, povodom kako je naveo, stalnih pritisaka državnih organa na zaposlene u kompanijama iz sistema Atlas Grupe.

"Želimo da ukažemo na činjenicu da je Crna Gora pravna država sa jasnom podelom nadležnosti organa i institucija. Tužilaštvo, sudovi, regulator finansijskog sistema i organi za sprovođenje zakona treba i moraju da rade bez uticaja i pritiska kojem su u vašem slučaju izloženi kroz neprimerenu i neprihvatljivu kampanju vaše kompanije, pojedinih medija i političkih stranaka", navodi se u saopštenju iz kabineta premijera.

Kneževića Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je u četiri slučaja bio na čelu kriminalnih radnji u kojima je država oštećena za više stotina miliona evra. On je osumnjičen i da je u slučaju privatizacije Telekoma uzeo više od četiri miliona evra. U njegovoj IBM banci je uveden stečaj, dok je u Atlas banku uvedena privremena uprava Centralne banke.

Knežević već mesec dana objavljuje oštre optužbe na račun predsjednika Mila Đukanovića i dokaze o tome kako je žirirao za prvi legalni milion sadašnjeg predsednika kod grčke Pireus banke, kako mu je plaćao odmore u Dubaiu i avionske karte u formi snimaka i kopija ugovora.

Knežević, za kojim je u Crnoj Gori raspisana poternica, rekao je da je Demokratsku partiju socijalista tokom više od 20 godina pomogao milionskim iznosima i da je spreman da odgovara pred državnim organima.

XS
SM
MD
LG