Dostupni linkovi

U Mostaru izgorio automobil imama Šefika Čavčića


Mostar, ilustracija
Mostar, ilustracija

Automobil Opel Astra koji je jutros izgorio ispred džamije u Sjevernom logoru pripadao je njenom imamu Šefiku ef. Čavčiću, navodi portal Klix.ba.

Glavni imam i pomoćnik predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Mostar Dino ef. Maksumić i Džafer Alić jutros su posjetili efendiju Čavčića, imama džemata u Zaliku.

Pričinjena šteta na automobilu je potpuna, bez mogućnosti popravke.

Prema riječima Šefika ef. Čavčića, ne postoje nikakvi konkretni razlozi i povodi da bi neko ciljano i namjerno atakovao na njegovu ličnu imovinu i imovinu Islamske zajednice. Tokom razgovora bilo je riječi o općem sigurnosnom ambijentu u ovom dijelu Mostara u kojem su se posljednjih mjeseci često dešavali slični incidenti", stoji u saopćenju Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Glavni imam i pomoćnik predsjednika Medžlisa IZ Mostar uz oštre osude tog vandalskog čina zatražili su od nadležnih policijskih istražnih organa da što prije otkriju počinitelje i posebno rasvijetle motive paljenja automobila, kako bi se izbjegla svaka vrsta špekulacija i nagađanja.

Automobil Opel Astra izgorio je sinoć nešto poslije 22 sata. Policijski službenici PU Mostar izvršili su uviđaj, a Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK, rekao je da će uzrok požara biti poznat uskoro.

XS
SM
MD
LG