Dostupni linkovi

Kremlj: Trampova Strategija nacionalne sigurnosti je imperijalistička


Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskov

Kremlj je danas označio novu američku Strategiju nacionalne sigurnosti kao "imperijalističku", ali istovremeno i pozdravio spremnost SAD da sarađuju s Rusijom u oblastima od zajedničkog interesa, kao pozitivan aspekt tog dokumenta, prenosi Rojters.

Dan ranije, Trampova administracija predstavila je javnosti novu strategiju nacionalne sigurnosti u kojoj je optužila Rusiju da se mešala u unutrašnje poslove drugih zemalja.

"Brzo čitanje delova strategije koja pominju našu zemlju na ovaj ili na onaj način ... (pokazuje) imperijalistički karakter", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

"U Strategiji, naročito u delovima koji se tiču naše zemlje, može se videti imperijalistička priroda tog dokumenta, kao i nespremnost da se odustane od ideje o unipolarnom svetu i prihvati multipolaran svet", rekao je Peskov.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina je dodao da taj dokument "u isto vreme, ima neke pozitivne momente, koji se odnose na saradnju s Rusijom" u oblastima od zajedničkog interesa, navodi agencija.

XS
SM
MD
LG