Dostupni linkovi

Trump: Amerika će štititi svoje granice


Američki predsjednik Donald Trump
Američki predsjednik Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump predstavio je javnosti novu strategiju nacionalne sigurnosti.

"Osmog novembra 2016. glasali ste da Amerika bude ponovno velika", rekao je Trump podsjećajući da su "prethodne administracije uspostavile nepoštene trgovinske ugovore, da nisu osigurale dovoljno sredstava vojsci, te su ostavile otvorene granice brojnim migrantima koji prijete sigurnosti SAD-a".

"Nacija koja ne štiti svoje granice, ne može zaštititi svoje interese izvan tih granica", rekao je šef Bijele kuće i najavio ukidanje lutrije za zelenu kartu.

Predsjednik Trump je istaknuo da se Amerika vraća i to jača nego ikada ranije.

"Militanti Islamske države su gotovo poraženi u Iraku i Siriji, u Afganistanu vidimo prve rezultate, a u Pakistanu želimo vidjeti konkretne rezultate u borbi protiv terorizma. Ujedinili smo naše saveznike u borbi protiv diktature i nuklearnih planova Sjeverne Koreje", rekao je američki predsjednik.

"Suočavamo se s diktaturama koje prijete svijetu, terorizmom, kao i s novim izazovima konkurentskih sila, kao što su Rusija i Kina. Porezi i regulacija u ekonomiji dio su nacionalne sigurnosti", rekao je Trump.

Dokument o nacionalnoj sigurnosnoj strategiji objavljuje američki predsjednik u pravilu svake četiri godine od predsjednikovanja Ronalda Reagana.

XS
SM
MD
LG