Dostupni linkovi

Sneg paralisao saobraćaj u Britaniji, jaki vetrovi prete Pirinejima


Ilustracija

Sneg koji pada u Velikoj Britaniji doveo je u nedelju do prekida u saobraćaju, dok su u Španiji i Portugaliji izdata upozorenja zbog jakih vetrova i obilne kiše.

U centralnom delu Engleske i na severu Velsa zbog snega su odloženi letovi, zatvoreni putevi, a bilo je i saobraćajnih nesreća, navodi Asošiejted pres.

Letovi na aerodromu Stensted u Londonu i birmingemskom aerodromu obustavljeni su dok se ne očiste piste, a glavni put između Londona i severoistoka Engleske delimično je zatvoren.

Jaki vetrovi duvaju na zapadoj obali Velike Britanije, pre svega u Velsu, a u Londonu i na jugu Engleske očekuju se naleti vetra do 110 kilometara na čas.

Španija i Portugalija su objavile upozorenja zbog jake kiše i vetrova dok se oluja Ana približava Pirinejskom poluostrvu s Atlantskog okeana.

U Španiji je u nedelju proglašen "crveni" meteoalarm, a najveća pretnja bezbednosti građana biće jaki vetrovi koji bi u planinskim delovima i na severozapadu zemlje mogli da dostignu brzinu od 120 kilometara na čas.

U Portugaliji je takođe izdato upozorenje visokog rizika zbog jakih vetrova u severnom i centralnom delu zemlje.

XS
SM
MD
LG